Ποιος Είπε ότι οι Αθλητές δε Διασκεδάζουν;

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους την πειθαρχία, όταν καλούνται να περιγράψουν τον τρόπο ζωής των αθλητών. Υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις για τη διαρκή βελτίωση της απόδοσής τους, καθώς και τη διατήρηση της φυσικής τους κατάστασης σε υψηλά επίπεδα. Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και γι’ αυτό οι αθλητές δεν πρέπει να επαναπαύονται ούτε λεπτό. Ωστόσο, κάτι τέτοιο απαιτεί απόλυτη προσήλωση στον στόχο και καμία παρέκκλιση από το πρόγραμμα. Ακολουθώντας μια τέτοια ρουτίνα σκληρά και δίχως εξαιρέσεις, πολλοί είναι οι αθλητές που ξεφεύγουν και απομακρύνονται από τα όνειρά τους.

Διασκέδαση με Μέτρο

Αν έχετε ξεφυλλίσει ποτέ ορισμένα από τα δημοφιλέστερα περιοδικά ποικίλης ύλης σε όλο τον κόσμο, τότε είναι πολύ πιθανόν να έχετε δει αρκετές φωτογραφίες αθλητών να διασκεδάζουν. Τι συμβαίνει; Πώς είναι δυνατόν να μην ακολουθούν τη συνταγή της επιτυχίας, η οποία υποδεικνύει απόλυτη πειθαρχία;

Η αλήθεια είναι πως πολλοί αστέρες του αθλητισμού δεν ενστερνίζονται την παραπάνω άποψη. Σαφώς και ο αθλητισμός θέλει θυσίες. Περιλαμβάνει τεράστιες δυσκολίες, στερήσεις και σκληρή δουλειά σχεδόν καθημερινά. Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι ένας αθλητής θα πρέπει να απορρίψει την ανθρώπινή του φύση για να διεκδικήσει μια θέση στην κορυφή των αθλητών. Αντιθέτως, πολλά είναι τα παραδείγματα από τον αθλητικό κόσμο, που δείχνουν μια άλλη διέξοδο. Αθλητές όπως ο Νεϊμάρ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως αποτυχημένοι. Το αντίθετο μάλιστα! Αυτό, όμως, δεν τους εμποδίζει σε τίποτε να απολαύσουν ξένοιαστες στιγμές και να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να γελάσουν με την καρδιά τους και να το ρίξουν έξω. Με μέτρο όμως!

Εκεί έγκειται το μυστικό της επιτυχίας, κατά πολλούς. Και είναι αλήθεια. Ένας άνθρωπος πρέπει να διασκεδάζει και να φροντίζει τον εαυτό του. Μέσα από την προσωπική ευτυχία και την ικανοποίηση, ο αθλητής βρίσκει τη δύναμη να προσπαθήσει πιο σκληρά. Αντέχει περισσότερο και στο τέλος αποδεικνύεται νικητής, όχι μόνο στον αθλητισμό, αλλά και στην ίδια τη ζωή!