Οι αθλητές που πλουτίζουν… αλλιώς!

Με κέρδη που δεν θα μπορούσαν καν να φανταστούν, σε περίπτωση που δεν αποκτούσαν φήμη μέσω του αθλητισμού, φλερτάρουν πολλοί σταρ της μπάλας.

Εκτός από τις διαφημίσεις και τους χορηγούς, που πραγματικά “χρυσώνουν” τα… πρώτα ονόματα των διάφορων αθλημάτων και κυρίως του ποδοσφαίρου, υπάρχουν πολλοί που πραγματικά βγάζουν δισεκατομμύρια δολάρια από κάποια άλλη δική τους δραστηριότητα.

Είναι για παράδειγμα αξιοσημείωτο το γεγονός ότι πριν καλά – καλά ανοίξει την επιχείρησή του στη Μαδρίτη, ο Πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ήδη έτοιμη τη λίστα των πελατών του. Κι αν πολλοί νομίζουν ότι ο Ρονάλντο άνοιξε κάτι σχετικό με τον αθλητισμό, κάνουν λάθος.

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής προτίμησε να επενδύσει σε κάτι τελείως διαφορετικό και συγκεκριμένα στον τομέα της… εμφύτευσης μαλλιών! Και ήδη η επιχείρηση μοιάζει να είναι επικερδής (αφού, όπως λένε οι κακές γλώσσες, δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοί του ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να ζητήσουν τη βοήθειά του στον τομέα της εμφύτευσης, αφού αντιμετωπίζουν εμφανές πρόβλημα τριχόπτωσης…).

Επιχειρηματίες άλλων αθλημάτων

Υπάρχουν βέβαια και άλλα παραδείγματα, που πραγματικά επιβεβαιώνουν τον κανόνα που θέλει “το χρήμα να πηγαίνει σε αυτούς που το έχουν ήδη”!

Ο παλαίμαχος παίκτης του ΝΒΑ Αλ Χάριγκτον που “πέρασε” από επτά διαφορετικές ομάδες και αποκόμισε πολλά κέρδη, αποφάσισε να επενδύσει στη φαρμακευτική κάνναβη, δημιουργώντας τη δική του επιχείρηση. Η κίνηση αυτή αποδείχτηκε… χρυσωρυχείο αφού ήδη έχει γίνει πλουσιότερος κατά πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη, η διάσημη τενίστρια Βένους Γουίλιαμς φαίνεται να έχει ταλέντο στα γήπεδα του τένις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το ταλέντο αυτό είναι και το μοναδικό που διαθέτει. Η Βένους έχει επίσης ταλέντο στον τομέα της ανακαίνισης σπιτιών και της εσωτερικής διακόσμησης, κάτι που αποδεικνύει η μακριά λίστα πελατών της εταιρίας που έχει στήσει στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αλλά και ο αγαπημένος Μεξικοαμερικανός μποξέρ Όσκαρ Ντε Λα Χόγια έχει κάνει δυνατό χτύπημα και στις επιχειρήσεις, αφού από αθλητής του μποξ άνοιξε πλέον τη δική του εταιρία μάνατζμεντ, που αναλαμβάνει να εκπροσωπήσει άλλους αθλητές του μποξ.