Η «7 FUND» του Ντέιβιντ Μπέκαμ

Πολλοί θεωρούν ότι θα μπορούσε άνετα να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο καλοντυμένου ποδοσφαιριστή στον κόσμο. Άλλοι, επίσης, εκτιμούν ότι η ζωή του και η αφοσίωση που δείχνει στην οικογένειά του θα μπορούσαν να του χαρίσουν τον τίτλο του «πρεσβευτή του θεσμού της οικογένειας».

Ίσως, όμως, ο πιο ουσιαστικός του ρόλος είναι αυτός που επέλεξε ως υποστηρικτής των παιδιών που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση για διάφορους λόγους. Πρόκειται για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, τον θρύλο του βρετανικού ποδοσφαίρου, που αποτελεί είδωλο για χιλιάδες εφήβους παγκοσμίως.

Πριν από λίγα χρόνια, το 2015, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ σε συνεργασία με τη UNICEF προχώρησε στην ίδρυση της δικής του φιλανθρωπικής οργάνωση με το όνομα «7 fund». Στόχος της συγκεκριμένης οργάνωσης είναι η προστασία όλων των νέων που για οποιοδήποτε λόγο είναι ευάλωτοι. Φτώχεια, χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης, εκφοβισμός είναι μερικά από τα φαινόμενα που καλείται να αντιμετωπίσει μέσω των δράσεών της η «7 fund».

Η Δράση της «7 fund» στην Ινδονησία

Είναι χαρακτηριστική η παρέμβασή της στα σχολεία της Ινδονησίας, όπου σύμφωνα με έρευνες της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΗΕ για τα παιδιά, περισσότεροι από ένας στους πέντε εφήβους πέφτουν θύματα εκφοβισμού με αποτέλεσμα ακόμη και να σταματούν το σχολείο! Στη χώρα αυτή, οι δράσεις της «7 fund» δεν είχαν στόχο μόνο την ενδυνάμωση των παιδιών που πέφτουν θύματα bullying αλλά και των εκπαιδευτικών, οι οποίοι λάμβαναν την κατάλληλη εκπαίδευση ώστε να βοηθούν στην αντιμετώπιση του αρνητικού αυτού φαινομένου.

Ήταν μάλιστα τόσο θεαματικά τα αποτελέσματα της δράσης της «7 fund» στην Ινδονησία, που τα κρούσματα του εκφοβισμού μέσα στο σχολείο είχαν μειωθεί σχεδόν στο ένα τρίτο, μεταξύ των παιδιών που πήραν μέρος στις στοχευμένες δράσεις της οργάνωσης.

Κι αν πολλοί αναρωτιούνται σε τι οφείλει το όνομά της («7 fund») η συγκεκριμένη φιλανθρωπική οργάνωση, τότε θα πρέπει να θυμηθούν στον αριθμό που είχε στη φανέλα του ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ως παίκτης της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας, αλλά και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.