Στο σφυρί αντικείμενα αθλητών για καλό σκοπό!

Μια φορεμένη φανέλα του δημοφιλούς Κύπριου ποδοσφαιριστή Μάριου Στυλιανού, ένα συλλεκτικό λεύκωμα υπογεγραμμένο από τον κορυφαίο μπασκετμπολίστα Δημήτρη Διαμαντίδη με πιστοποιητικό της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μια φανέλα φορεμένη του σκόρερ Φώτη Παπούλη. Όλα αυτά αλλά και αρκετά άλλα αντικείμενα κορυφαίων αθλητών βγαίνουν στο “σφυρί” για καλό σκοπό.

Πρόκειται για δημοπρασίες, οι οποίες διενεργούνται διαδικτυακά, μέσω του Charity Idols, του σωματείου που “συνδέει” διασημότητες από τον χώρο του αθλητισμού με διάφορα κοινωφελή ιδρύματα και φιλανθρωπικά σωματεία σε Κύπρο και Ελλάδα, με σκοπό φυσικά την ενίσχυσή τους.

Κι όσο κι αν κάποιοι επιμένουν ότι οι κακές ειδήσεις και τα άσχημα γεγονότα ανεβάζουν τηλεθεάσεις και… πουλάνε περισσότερο, το έργο του Charity Idols και των αθλητών (αλλά και των ομάδων στις οποίες ανήκουν) αποδεικνύει ότι τελικά και οι θετικές εικόνες, οι θετικές ειδήσεις πουλάνε! Και όσο περισσότερο πουλάνε, τόσο περισσότεροι ευεργετούνται.

Για την ενίσχυση σωματείων

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 45 ιδρύματα και φιλανθρωπικοί σύλλογοι έχουν ευεργετηθεί από την πώληση ενός αντικειμένου, το οποίο ανήκει σε κάποιον επώνυμο και για τον αγοραστή του είναι κάτι συλλεκτικό και ανεκτίμητο και είναι διατεθειμένος να πληρώσει για να το αποκτήσει. Το ίδιο το Charity Idols, το οποίο έχει ως πρεσβευτή του τον διάσημο ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σαλπιγγίδη, δίνει και πιστοποιητικά γνησιότητας των αντικειμένων, προκειμένου να μην υπάρχει καμία υποψία απάτης.

Και είναι πραγματικά συγκινητική η τόσο μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, όταν όλα γίνονται για καλό σκοπό. Άλλωστε, δεν είναι μόνο σύλλογοι και σωματεία που ενισχύονται οικονομικά από τις δημοπρασίες αυτές. Υπάρχουν και περιπτώσεις μεμονωμένων ατόμων, τις περισσότερες φορές παιδιών, που δυστυχώς πάσχουν από διάφορες σοβαρές και δύσκολες ασθένειες των οποίων η θεραπεία είναι συνήθως πολυδάπανη.

Η οικονομική ενίσχυση των συγγενών τους συμπεριλαμβάνεται στους σκοπούς του Charity Idols και είναι ατελείωτες οι σελίδες με τα “ευχαριστώ” αυτών των ανθρώπων. Τα συγχαρητήριά τους, όμως, για αυτή την ιδέα και την υλοποίησή της δίνουν στο Charity Idols και πολλοί αθλητές, οι οποίοι με χαρά προσφέρουν φανέλες, παπούτσια, λευκώματα.