Ο φιλάνθρωπος Στεφ Κάρι του NBA

Γνωστός γκαρντ των Γουόριορς, ο Στεφ Κάρι σίγουρα δεν περνά απαρατήρητος στα γήπεδα του μπάσκετ. Ωστόσο, τα θεαματικά του τρίποντα και τα μπασκετικά ρεκόρ του δεν είναι τα μόνα για τα οποία θα πρέπει να τον θαυμάζει κανείς.

Ο Στεφ Κάρι έχει να επιδείξει μια σειρά φιλανθρωπικών ενεργειών και πράξεων που έχουν στόχο το κοινό καλό, κάτι που δεν αφήνει ασυγκίνητους τους φιλάθλους ανά τον κόσμο. Μάλιστα, αυτή η συμπεριφορά του “Καλού Σαμαρείτη” φαίνεται ότι ευεργετεί και τον ίδιο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ψηφοφορίας της αμερικανικής ιστοσελίδας Sports Business Daily, ο Στεφ Κάρι έρχεται δεύτερος (μετά τον Τζέιμς ΛεΜπρόν) στη λίστα με τους πιο εμπορικούς αθλητές του πρωταθλήματος NBA. Το σημαντικό βέβαια είναι ότι αυτή η δημοφιλία του, που τον ανέβασε στη δεύτερη θέση, οφείλεται κατά ένα μεγάλο βαθμό και στις επιδόσεις του εκτός παρκέ, στις καλές πράξεις που κάνει.

Ο Καλός Σαμαρείτης

Είναι ιδιαίτερα γνωστή άλλωστε η συμμετοχή του στο πρόγραμμα “Nothing but nets” του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο οποίο συμμετέχει ο Κάρι και το οποίο στοχεύει στο να συγκεντρωθούν χρήματα ώστε να εξασφαλιστούν σίτες κατά των κουνουπιών για τους κατοίκους στην Αφρική που έχουν ανάγκη. Άλλωστε, τα κουνούπια είναι η πρώτη αιτία για τη διάδοση της μαλάριας στην Αφρική και για τον λόγο αυτό η χρήση της σίτας είναι εξαιρετικά σημαντική, αφού σώζει ζωές.

Ο Στεφ Κάρι, όχι μόνο επισκέπτεται οικογένειες στην Τανζανία για να δώσει ο ίδιος το παράδειγμα, αλλά διαθέτει και αξιοσέβαστο χρηματικό ποσό ώστε οι οικογένειες αυτές να αποκτήσουν άμεσα σίτες.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Ο διάσημος μπασκετμπολίστας του NBA κατακτά και τις καρδιές των Αμερικανών με διάφορες άλλες αγαθοεργίες. Συμμετείχε για παράδειγμα σε καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων για την προώθηση της εκπαίδευσης παιδιών που ανήκαν σε οικογένειες που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στο βάρος των σπουδών. Η λίστα με τις καλές πράξεις του Στεφ Κάρι είναι μεγάλη, όσο μεγάλη είναι και η βοήθεια που προσφέρει.