«Γκολ στη Ζωή» από την Κύπρο

Με την υποστήριξη μιας σειράς χορηγών μπορούν και γίνονται πράξη οι στόχοι του Φιλανθρωπικού-Εθελοντικού Οργανισμού Ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή», με μέλη Κύπριους ποδοσφαιριστές, εν ενεργεία ή παλαίμαχους, που στοχεύει στο να ενισχύσει με κάθε τρόπο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Μέσα από θεαματικές εκδηλώσεις, που κάθε φορά συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον πλήθους κόσμου, το «Γκολ στη Ζωή» κάνει πράξη το όραμα των 22 ιδρυτικών μελών – ποδοσφαιριστών που το δημιούργησαν το 2017: να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη και να «επιστρέφουν» με τις δράσεις αυτές στον κόσμο όλα όσα οι ίδιο αποκόμισαν μέσα από την ενασχόλησή τους με το ποδόσφαιρο.

Αναγνώριση και από την UEFA

Μάλιστα, αυτός ο ιδιαίτερα ενεργητικός εθελοντικός οργανισμός ενισχύθηκε και από την ίδια την UEFA και συγκεκριμένα το εθελοντικό «παρακλάδι» της, το UEFA Foundation for Children, που ενισχύει ανάλογα σωματεία σε όλη την Ευρώπη, κατόπιν αιτημάτων που καταθέτουν σύλλογοι – μέλη της UEFA.

Εκτός από οικονομική ενίσχυση, η UEFA ενισχύει τη δράση του συλλόγου με την παροχή αθλητικού υλικού (όπως για παράδειγμα μπάλες και ρουχισμό), αλλά και με την ενίσχυση της δικτύωσης του συλλόγου με άλλους εθελοντικούς οργανισμούς παγκοσμίως.

Κορυφαία εκδήλωση του «Γκολ στη Ζωή» ήταν η Football Stars Day, μια μέρα γιορτής για το ποδόσφαιρο και την κοινωνία, που στόχο είχε τη συγκέντρωση χρημάτων για την ανέγερση πτέρυγας στο Μακάρειο νοσοκομείο στη Λευκωσία, προκειμένου να στεγαστεί το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών. Οι προσπάθειες για τη συγκέντρωση του απαραίτητου ποσού συνεχίζονται αμείωτες, αφού ο σκοπός είναι ιερός και θα ευεργετήσει όλη την κοινωνία της Κύπρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κορυφαίος αυτός εθελοντικός οργανισμός δεν έχει μόνο μέλη ποδοσφαιριστές, αλλά και μη αθλητές, ανθρώπους από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, που έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης και προσφοράς. Ο οργανισμός δηλώνει με κάθε ευκαιρία την παρουσία του στους αγώνες του κυπριακού πρωταθλήματος, και με τη μασκότ του, στέλνει μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.