Αθλητές σε Διαφορετικές Στιγμές της Ζωής τους

Είναι αλήθεια πως ο αθλητισμός απαιτεί πλήρη αφοσίωση και προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια. Οι αθλητές συγκεντρώνονται στον στόχο τους και κάνουν όλα όσα μπορούν, έτσι ώστε να επιτύχουν αυτό που έχουν κατά νου. Όσοι καταφέρνουν να κερδίσουν τα φώτα της δημοσιότητας, γίνονται αμέσως αγαπητοί από το ευρύ κοινό. Η αφοσίωσή τους αυτή επιβραβεύεται, καθώς οι υπόλοιποι αναγνωρίζουν την αξία τους και τους συγχαίρουν για την προσπάθειά τους.

Ωστόσο, για κάποιους δεν είναι συνηθισμένο θέαμα να παρατηρούν τους αθλητές εκτός γηπέδων. Όμως ο αθλητισμός έχει πλέον διεισδύσει σε πολλές πτυχές της καθημερινότητας. Οι αθλητές δεν είναι αποκομμένοι από την κοινωνία. Αντιθέτως, είναι ενεργά μέλη της και αυτό φαίνεται από τις επιλογές και τις δράσεις τους.

Αθλητές και Δημοσιότητα

Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σαφώς παίξει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή των αθλητών απέναντι στη δημοσιότητα. Τώρα πια είναι πολύ πιο εύκολη η επικοινωνία, όπως και η έκθεση των αθλητών στον υπόλοιπο κόσμο. Οι χορηγοί επίσης εκμεταλλεύονται τη δημοσιότητα των αθλητών, ωθώντας τους να γίνουν πιο προσιτοί και ενδεχομένως να διαφημίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στον κόσμο.

Εξαργυρώνοντας τη Φήμη του Αθλητισμού

Ένα πρόσφατο παράδειγμα αθλητή που δοκιμάζει τις δυνάμεις του σε κάτι εντελώς διαφορετικό είναι ο Πάτρικ Ογκουνσότο και η συμμετοχή του στο Survivor 3. Και άλλοι αθλητές έχουν στο παρελθόν συμμετάσχει σε αντίστοιχα ριάλιτι, όπως ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Λάμπρος Χούτος και ο κολυμβητής Γιάννης Δρυμωνάκος. Μάλιστα, οι εντυπώσεις που άφησαν από τη συμμετοχή τους ήταν άκρως θετικές, με την πλειοψηφία του κοινού να τους κατατάσσει ανάμεσα στους αγαπημένους τους.

Η συμμετοχή σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, γκαλά, ημερίδες ευαισθητοποίησης αλλά και σε άλλα κοινωνικά δρώμενα αποτελεί κομμάτι της ζωής ενός επιτυχημένου αθλητή. Μάλιστα, μέσα από τη διαφορετική εικόνα που δείχνει στον κόσμο σε αυτές τις εκδηλώσεις, τις περισσότερες φορές καταφέρνει να γίνεται ακόμη πιο αγαπητός. Μπαίνει, με λίγα λόγια, πιο βαθιά στις καρδιές του κοινού!